RECEPTE // Vīriešu zapte

RECEPTE // Vīriešu zapte

Septembris ir rudens ražas laiks, kad varam visus izaudzētos dārza labumus nogaršot rudenīgās receptēs un sagatavot dažādus burciņu krājumus ziemai. Starp citu, vai zināji, ka Recepšu kolekcionāra grāmatā ir sadaļa, kur pierakstīt visas savas labākās konservējumu un ievārījumu receptes? Man kā pirmā tur stāv ierakstīta tieši šī - VĪRIEŠU ZAPTE. Lieliska recepte, kurā var saglabāt burciņās īstu Latvijas tomātu garšu. 

Sastāvdaļas

Ap 2 kg tomātu

4 sīpoli

1 ķiploks

1 selerijas sakne

4 ĒK cukura

1,5 ĒK sāls

1,5 ĒK etiķa esences

2 TK maltu melno piparu

1 TK maltas paprikas

Zaļumi - selerija un pētersīļi

 

Pagatavošana

1. Tomātus nomizo un sagriež gabaliņos lielākā bļodā (ja vēlies izvairīties no mizošanas, vari izmantot nemizotus tomātus un pašās beigās izmantot blenderi, lai masa kļūtu viendabīgāka).

2. Nomizo selerijas sakni un sagriež sīkos gabaliņos.

3. Sagriež sīpolus palielākos gabaliņos.

4. Visus dārzeņus liek katlā, uzber sāli, cukuru, piparus, papriku un maisot vāra 40-45 minūtes. 

5. Pievieno sasmalcinātus zaļumus un etiķa esenci un vāra vēl 10-15 minūtes. 

6. Karstu pilda burkās un glabā vēsumā.

 

Lai labi garšo gan rudenī, gan ziemā! 

Receptes iedvesma no "Praktiskais latvietis"

Foto: Recepšu kolekcionārs

 

Vīriešu zapte

Atpakaļ uz blogu

Padalies komentāros