RECEPTE // Siera biezpienmaize

RECEPTE // Siera biezpienmaize

Rudenim piestāv gardā un sātīgā siera biezpienmaizes recepte. Izmēģināju un sapratu - tik laba, ka tā noteikti ir jāsaglabā arī savā Recepšu kolekcionārs grāmatā. 

Sastāvdaļas
Mīkla:
- 2 olas;
- 180g biezpiens;
- 45g milti;
- 20g kukurūzas ciete;
- Garšvielas (sāls, zaļumu mix utt.);
- Tējkarote cepamais pulveris.

 

Pildījums:
- 100g siers (ieteiktu 10%);
- 3-4 vārītas olas;
- Sīpollociņi.

 

Pagatavošana:
1. Sajauc visas mīklas sastāvdaļas, un 2/3 mīklas lej cepšanai paredzētajā formā, (sastāvdaļu daudzums veidnei 13x23cm).
2. Sarīvē sieru, pievieno olas, lociņus, samaisa.
3. Siera masu kārto uz mīklas traukā, pa virsu pārlej ar atlikušo mīklu un izlīdzina pa augšpusi.
4. Liek 175 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī uz aptuveni 30min (man pietika ar 15 min).

 

Lai labi garšo! 

Recepte iedvesmai no @edamskaisti recepšu kolekcijas.

Foto: Recepšu kolekcionārs, Sintija Mikanovska-Mikalovska

Recepšu kolekcionārs

Atpakaļ uz blogu

Padalies komentāros