RECEPTE // Sāļā karamele

RECEPTE // Sāļā karamele

Sāļā karamele, Recepšu kolekcionārs, recepte, Sāļās karameles recepte, dāvanas
Lieliska recepte, ko saglabāt katrā virtuvē! Viegli un ātri pagatavojama, pēc tam var uzglabāt ledusskapī līdz 1 mēnesim un baudīt kopā ar pankūkām brīvdienu rītos un pievienot saldajos ēdienos. 
Sastāvdaļas:
200 g cukura
90 g sviesta (istabas temperatūrā)
120 ml saldā krējuma 35% (istabas temperatūrā)
1 TK sāls (izmantoju rozā himalaju sāli)
Pagatavošana:
1. Dziļākā katliņā ber cukuru. Karsē uz vidējas uguns nepārtraukti maisot. Ieteiktu izmantot spatulu vai koka karoti. Sākumā cukurs velsies kopā, bet tad pārveidosies zeltaini brūnā sīrupā. Svarīgi ir nepārkarsēt un nepiededzināt, tad karamele var sanākt rūgta.
2. Kad cukurs ir pilnībā izkusis, uzreiz liek klāt sviesta gabaliņus. Šajā brīdī masa var pacelties uz augšu. Ja redzi, ka sviests atdalās vai cukurs saveļas, noņem no uguns un samaisi. Liec atpakaļ virs uguns, kad atkal masa ir viendabīga.
3. Kad sviests ir izkusis, turpini maisīt un lēnām pievieno saldo krējumu. Tā kā krējums ir aukstāks par karsto masu, parādīsies burbuļi. Uz 1 minūti atstāj vārīties. 
4. Masu noņem no uguns un iemaisa iekšā 1 TK sāli. Pēc tam pārlej karameli traukā un liek atdzesēties. 
Ar kādu ēdienu kopā Tev vislabāk garšotu sāļā karamele? 
Lai izdodas!
Sāļā karamele, Recepšu kolekcionārs, recepte, Sāļās karameles recepte, dāvanas
Atpakaļ uz blogu

Padalies komentāros