RECEPTE // Neceptā melleņu siera kūka

RECEPTE // Neceptā melleņu siera kūka

Ķer ciet īstu vasaras garšu! Skābenā melleņu garša kopā ar saldo cepumu pamatni iet kopā lieliskā kombinācijā. Neceptā siera kūka prasīs vien ap 30 minūtēm sagatavošanās laika un pēc tam visu darbu paveiks ledusskapis. Izmēģini un padalies, kā Tev garšoja?

 

Sastāvdaļas
- ap 250 g Selgas cepumu pamatnei
- ap 100 g sviesta 
- 500 g svaigas mellenes
- 300 g krēmsiers
- 500 ml saldais krējums 35%
- 4 TK cukura un 2 TK cukura melleņu masai
- 1 TK vaniļas cukura
 - Nedaudz citrona sula un pierīvēta citrona miziņa

 

Pagatavošana
1. Smalki sadrupina cepumus un ber bļodā. Izkausē sviestu, un masu lej klāt pie cepumiem. Visu kopā sajauc viendabīgā masā. 

2. Ņem kūkas apaļo veidni (var izmantot droši arī kādu citu formu) un liek iekšā cepumu masu. To izkārto uz pamatnes un piespiež, lai nedrūp. Ja vēlas cietāku pamatni, to var ielikt uz pāris minūtēm iepriekš uzkārsētā cepeškrāsnī uz 180 grādiem.

3. Sablenderē mellenes ar 2 TK cukura. Kad gatavs, noliek malā, un citā bļodā saputo putukrējumu. 

4. Tad ķeras pie svaigā krēmsiera saputošanas, pievieno klāt arī 1 TK vaniļas un piespiež nedaudz citrona sulu un pierīvē citrona miziņu. 

5. Krēmsiera masai liek klāt sablenderētas mellenes un viegli iemaisa iekšā. Pēc tam visai masai pievieno klāt saputoto putukrējumu un viegli iecilā masā iekšā. 

6. Gatavo masu lej uz kūkas cepumu pamatnes. 

7. Liek ledusskapī uz kādām 4 stundām vai vislabāk uz nakti. Pēc tam dekorē ar svaigām ogām.

Siera kūka

Atpakaļ uz blogu

Padalies komentāros