RECEPTE // Neapēd zemeslodi. Saldā kartupeļa frī un gvakamole

RECEPTE // Neapēd zemeslodi. Saldā kartupeļa frī un gvakamole

Janvāris lielai daļai no mums motivē uzsākt jaunus mērķus. Arī man, tāpēc ne brīdi nekavējos, kad ieraudzīju šo izaicinājumu, jo tas pilnībā sasaucas arī ar manu šī gada mērķi - izvēlēties gatavot ikdienā vairāk augu valsts ēdienus.

Un te šis mērķis ir - tas ir liels un nozīmīgs stāsts par Tevi un Neapēd zemeslodi projektu. Arī Tu vari būt daļa no šī izaicinājuma, uzlabojot gan savu ēdienkarti ikdienā, gan palīdzot ceļā uz lielāku pasaules mērķi. Visu janvāri katru dienu epastā saņem gardas augu valsts receptes, noderīgus padomus un arī īpašas atlaides no sadarbības uzņēmumiem. Vairāk informācijas atradīsi www.neapedzemeslodi.lv.

Un te arī RECEPTE manai vienai no mīļākajām uzkodām

SALDĀ KARTUPEĻA FRĪ & GVAKAMOLE

Sastāvdaļas
- Divi lieli saldie kartupeļi
- 1-2 TK kukurūzas ciete (es šo neizmantoju, jo gatavoju no tā, kas man jau bija, bet noteikti iesaku šo pievienot)
- Sāls, pipari, koriandrs, saldās paprikas garšviela
- Divi mīksti avokado
- Sarkanais sīpols
- Olīveļļa
- Citrona sula
- Citronpipari

Pagatavošana
1. Kartupeļus sagriež garākos salmiņos, liek bļodā, aplej ar olīveļļu, samaisa visu kopā ar garšvielām un kukurūzas cieti
2. Liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 20 minūtes
3. Gvakamolei samīca avokado, pievieno smalki sagrieztu sīpolu, olīveļļu, citronpiparus un visu samaisa.

Gataviem frī var pārbērt virsū kaltētus pētersīļus un rīvētu sieru.

Lai arī Tev iedvesma pagatavot kādu gardu augu valsts recepti! Kura ir Tava mīļākā uzkoda, ko parasti izvēlies?

 

Foto: Recepšu kolekcionārs

Recepšu kartītes

Atpakaļ uz blogu

Padalies komentāros