RECEPTE // Krēmīgā Pasta Carbonara

RECEPTE // Krēmīgā Pasta Carbonara

Oktobris ir PASTAS mēnesis, tāpēc piedāvāju izmēģināt gardo Pasta Carbonara recepti. Tā ir recepte, kas garšos visiem, un ir ātri un viegli pagatavojama. Saglabā to tām vakariņu reizēm, kad nevēlies ilgi stāvēt pie plīts. Ja nu vienīgi brīžos, kad mājinieki jautās pēc papildporcijām. 

 

Sastāvdaļas

350 g spageti

100 g bekona

70 g parmezāna siers

3 olas

3 ķiploka daiviņas

 

50 g sviesta

sāls

pipari


 

 

Pagatavošana

Sālsūdenī novāra spageti līdz 'al dente' pakāpei (ap 10 minūtēm). Pannā liek sviestu un apcep smalki sagrieztu bekonu kopā ar saspiestām ķiploku daiviņām. Cep līdz 5 minūtēm vai kamēr bekons ir kraukšķīgs.

Bļodā sajauc 3 olas ar sarīvētu parmezānu.

Turpina cept bekonu uz mazas uguns, un pannā pievieno klāt spageti (vārīto ūdeni vēl atstājot katliņā). Pannu noņem no uguns un kopā ar spageti iemaisa olu un siera masu, kā arī pievieno nedaudz vārīto spageti ūdeni. Visu maisa, līdz spageti kļūst krēmīgs.

Pasniedz ar svaigi maltiem pipariem un sarīvētu parmezānu.

 

Padoms! Ja pirms servēšanas spageti kļuvuši sausāki, tos var vēlreiz atsvaidzināt ar vārīto spageti ūdeni.

 

Lai labi garšo!

Foto: Sintija Mikanovska & Recepšu kolekcionārs

Pasta carbonara

Atpakaļ uz blogu

Padalies komentāros