Oktobris ir PASTAS mēnesis, tāpēc piedāvāju izmēģināt gardo Pasta Carbonara recepti. Tā ir recepte, kas garšos visiem, un ir ātri un viegli pagatavojama. Saglabā to tām vakariņu reizēm, kad nevēlies ilgi stāvēt pie plīts. Ja nu vienīgi brīžos, kad mājinieki jautās pēc papildporcijām.
Sastāvdaļas
350 g spageti
100 g bekona
70 g parmezāna siers
3 olas
3 ķiploka daiviņas
50 g sviesta
sāls
pipari
Pagatavošana
Sālsūdenī novāra spageti līdz 'al dente' pakāpei (ap 10 minūtēm). Pannā liek sviestu un apcep smalki sagrieztu bekonu kopā ar saspiestām ķiploku daiviņām. Cep līdz 5 minūtēm vai kamēr bekons ir kraukšķīgs.
Bļodā sajauc 3 olas ar sarīvētu parmezānu.
Turpina cept bekonu uz mazas uguns, un pannā pievieno klāt spageti (vārīto ūdeni vēl atstājot katliņā). Pannu noņem no uguns un kopā ar spageti iemaisa olu un siera masu, kā arī pievieno nedaudz vārīto spageti ūdeni. Visu maisa, līdz spageti kļūst krēmīgs.
Pasniedz ar svaigi maltiem pipariem un sarīvētu parmezānu.
Padoms! Ja pirms servēšanas spageti kļuvuši sausāki, tos var vēlreiz atsvaidzināt ar vārīto spageti ūdeni.
Lai labi garšo!
Foto: Sintija Mikanovska & Recepšu kolekcionārs