RECEPTE // Karamelizēto sīpolu & saldā kartupeļa salāti

RECEPTE // Karamelizēto sīpolu & saldā kartupeļa salāti

Pavasaris nāk ar salātu receptēm, un esmu atradusi vienu izcilu, kas ir uz palikšanu Recepšu kolekcionāra grāmatā. Saglabā un izmēģini, ja esi sīpolu un saldā kartupeļa fans. 
Sastāvdaļas:
1-2 saldie kartupeļi
Jūras sāls (var izmantot arī parasto)
Olīveļļa
Spinātu lapas
Svaigs pētersīlis
Pāris mandeles
Fetas siers (var izmantot arī kazas sieru)
1 ĒK Balzamiko mērce vai etiķis
1 ĒK brūnais cukurs
2 sarkanie sīpoli
Salātu dressings pēc izvēles (apakšā ir mana iecienītā recepte)
Saldais kartupelis:
Sagriež 1-2 cm platās ripiņās, sajauc bļodā ar olīveļļu un sāli. Liek cepties ap 200 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī uz aptuveni 25 minūtēm vai kamēr ir gatavi. 
Sīpolu karamelizēšana:
Pannā uz mazas uguns pasautē ripiņās sagrieztus 2 sarkanos sīpolus, aptuveni 3 minūtes. Tad pievieno nedaudz balzamiko mērci vai etiķi un 1 ĒK brūno cukuru. Turpina cept ap 5 minūtēm, viegli maisot, līdz šķidrums vairs nav un sīpoli ir karamelizējušies. 
Iecienītā salātu mērce:
Sajauc kopā 1 TK dijonas sinepes, 2 ĒK baltvīna etiķi (white wine vinegar), 6 ĒK olīveļļa, nedaudz cukura, sāls un pipari. Pēc tam pēc garšas pievieno nedaudz medu.
Gatavo salātus:
Lielākā traukā kārto spinātu lapas, pievieno saldā kartupeļa ripiņas, karamelizētos sīpolus, pārber ar sasmalcinātām mandelēm un smalki sagrieztiem pētersīļiem, pievieno fetas sieru un pārlej salātiem pagatavoto mērcīti.
Priecāšos, ja saglabāsi šo recepti un kādu dienu iedvesmosies to pagatavot! 
Saldais kartupelis, karamelizētie sīpoli, salātu receptes
Atpakaļ uz blogu

Padalies komentāros