RECEPTE // Kanēļrullīši ar citrona krēmu

RECEPTE // Kanēļrullīši ar citrona krēmu

Recepte, kas piestāv dienām, kad gribas rosīties pa virtuvi un palutināt savējos ar supergaršīgu, saldu un mutē kūstošu recepti. Šo nedēļu #recepšuizaicinājumā noslēdzu ar recepti, ko gribēsies atkārtot vēl un vēl. Izmēģini arī tu!
Sastāvdaļas
500 g kārtainā rauga mīkla
Pildījumam: 80 g izkausēta sviesta, 100 g cukura, 1,5 ĒK kanēlis, 1 TK vaniļas cukura
Glazūrai: 3 ĒK cukura, 50 g izkausēta sviesta, 100 g krēmsiera, 1 ĒK svaigas citrona sulas
Kanēļrullīši, Recepšu kolekcionārs, Cinnamon buns
Pagatavošana
1. Kamēr atlaidinām mīklu, gatavojam pildījumu. Bļodiņā lejam izkausētu un nedaudz atdzesētu sviestu, pievienojam kanēli, cukuru, nedaudz vaniļas cukura un visu kopā samaisām, pēc tam atdzesē.
2. Izrullējam mīklu 2-3 mm biezumā, taisnstūra formā. Pa vidu klājam pildījuma masu, atstājot ārējās malas brīvas. Taisnstūra garumā satinam mīklu rullītī.
3. Mīklas rullīti sagriežam 4-5 cm platumā. Kārtojam tos ar sviestu ietaukotā cepamtraukā un nedaudz pieplacinām. Cepam 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī ap 30 minūtēm vai kamēr rullīši ir brūni.
4. Tikmēr gatavojam glazūru. Visas glazūras sastāvdaļas sajaucam bļodā. 
5. Kad kanēļrullīši izcepušies, tos izņem no krāsns un nedaudz atdzesē. Tad pārklāj ar glazūras masu. 
Lai gardi!
Kanēļrullīši, Recepšu kolekcionārs, Cinnamon buns
Atpakaļ uz blogu

Padalies komentāros