RECEPTE // Kabaču vai cukīnī lazanja

RECEPTE // Kabaču vai cukīnī lazanja

Brīdī, kad "vai Tev vajag kabačus?" ir visbiežāk dzirdētais jautājums šajā laikā, ir laiks ķerties klāt radošām receptēm. Viena no īpaši garšīgām ir kabaču vai cukīnī lazanja, kas patiks tiem, kuri ir iemīļojuši itāļu stila virtuvi. Šī būs recepte, kurā vari pagatavot vairāk, jo būs gan papildporcijas, gan Tu vēlēsies daļu lazanjas saglabāt saldētavā, lai jebkurā citā dienā vari atkal to baudīt. 

 

Sastāvdaļas:

3-4 kabači vai cukīnī

500 g maltās gaļas

1 sīpols

3 ķiploku daiviņas

1 bundža konservēti tomātu gabaliņi

3 ĒK tomātu pasta

1 ola

250 g Ricottas siers

100 g cietais parmezāna siers (bet var pierīvēt arī vairāk klāt)

250 g mozarella siers

Pētersīļi

Olīveļļa, sāls, pipari

 

Pagatavošana

1. Sagatavo cukīnī. Sagriež garenās šķēlēs, izmantojot lielo rīvi (mandolīnu) vai dārzeņu mizojamu nazīti. Sagrieztās šķēles izklāj uz virsmas, apber ar sāli un atstāj izklātas uz kādām 20-30 minūtēm, kamēr redzi, kad ūdens ir iznācis ārā. Pēc tam nosusini ar papīra salvetēm lieko ūdeni nost.

2. Pannā apcep malto gaļu kopā ar garšvielām. Kad maltā gaļa jau sāk apbrūnēt, pievieno smalki sagrieztu sīpolu un 3 sasmalcinātas ķiploku daiviņas. Pievieno 1 ĒK tomātu pastu, tomātu gabaliņus no bundžiņas un visu kopā pasautē. Uz beigām var noņemt vāku, lai liekais ūdens iztvaiko. 

3. Gatavo siera masu. Bļodā liek ricottas sieru, olu, sarīvētu parmezānu, sāli un piparus, visu kopā sajauc. 

4. Atsevišķā traukā sarīvē mozarellas sieru. 

5. Ņem lazanjas pannu un iesmērē apakšu ar tomātu pastu. Tikmēr uzliek krāsni sildīties uz 180 grādiem.

6. Kārto lazanjas kārtas: sāk ar cukīnī šķēlēm, tās izkārto liekot gareniski nedaudz vienu otrai pāri. Tad liek maltās gaļas masu, pēc tam tai virsū liek ricottas siera masu. Tai pa virsu liek nedaudz sarīvētu mozarellu un pārber pāri smalki sakapātus pētersīļus. Tad šādu pašu secību atkārto vēlreiz. Noslēdz ar cukīnī šķēlēm, mozarellu, pētersīļiem. 

7. Lazanjas pannu pārklāj ar folliju un cep kādas 30 minūtes cepeškrāsnī uz 180 grādiem. Pēc tam noņem folliju, pārkaisa ar atlikušo sarīvēto parmezāna sieru (var pievienot arī papildus vēl kādu citu labi kūstošu sieru) un turpina cept bez follija vēl kādas 15-20 minūtes.

8. Kad gatavs, nedaudz atdzesē un pasniedz kvadrāta porcijās. Var dekorēt ar sarīvētu sieru, pētersīli vai baziliku.

 

Lai labi garšo un lai izaudzētie dārza gardumi iet labumā! 

 

Kabaču cukini lazanja

Atpakaļ uz blogu

Padalies komentāros