RECEPTE // Gaileņu tarte ar kazas sieru un sarkanajiem sīpoliem

RECEPTE // Gaileņu tarte ar kazas sieru un sarkanajiem sīpoliem

Gaileņu tarte, sāļā tarte, Recepšu kolekcionārs, rudens receptes
Septembri, es tevi gaidīju! Līdz ar rudens garšām atnāca arī gatavošanas iedvesma. Gailenes jaunā un garšīgā ietērpā - sāļajā tartē.
Sastāvdaļas mīklai:
200 g miltu
šķipsna sāls
100 g sviesta
ap 50 ml ūdens (to pievieno pēc sajūtas, lai mīkla vieglāk veidojas)
Sastāvdaļas pildījumam:
gailenes
1 sarkanais sīpols (pildījumam un pāris ripiņas augšējai kārtai)
sviests cepšanai
sāls, pipari
3 olas
100 ml saldais krējums
rozmarīns, timiāns
sarīvēts cietais siers
ap 80 g mīkstais kazas siers
Gaileņu tarte, sāļā tarte, Recepšu kolekcionārs, rudens receptes
Pagatavošana:
1. Veido mīkli. Bļodā ieber miltus, pievieno šķipsnu sāls, sviesta kubiciņus. Visu kopā ar rokām samīca, līdz veidojas drupačas. Pievieno ūdeni, daudzumu skatās pēc situācijas, turpina mīcīt kopā, līdz izveidojas viendabīga mīklas masa. To uz virsmas ar miltiem izrullē.
2. Ņem cepamo veidni, ietauko ar sviestu. Liek formā iekšā mīklu un pielāgo cepamajai formai. Vidū ar dakšu sadur caurumiņus un liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
3. Tikmēr pannā apcep sviestā smalki sagrieztu sīpolu un gailenes (pāris gailenes atstāj, ko salikt augšpusē). 
4. Uzkarsē cepeškrāsni uz 200 grādiem. Liek cepties mīklu formā uz aptuveni 10 minūtēm.
4. Sakuļ olas ar garšvielām, pievieno nedaudz rīvēto sieru un saldo krējumu. Visu samaisa.
5. Mīklu ņem ārā no cepeškrāsns. Liek vidū apceptās sēnes ar sīpolu, sadrupina pāri kazas sieru. Tad lej pāri olu masu. Pa virsu klāj sīpolu ripiņas un gailenes. Pārkaisa ar rīvēto cieto sieru. Liek cepties uz 200 grādiem aptuveni 30 minūtes vai kamēr tarte kļūst brūna. Dekorē ar svaigiem pētersīļiem. 
Lai rudens garšu iedvesmas arī Tavā virtuvē!
Gaileņu tarte, sāļā tarte, Recepšu kolekcionārs, rudens receptes
Atpakaļ uz blogu

Padalies komentāros