RECEPTE // Gaileņu pica

RECEPTE // Gaileņu pica

Kurš vēl tāpat kā es ir meklējis internetā arvien jaunas receptes, ko varētu pagatavot sēņu laikā? Te ir viena garda un vienkārša recepte, ko izmēģināt - pica ar gailenēm, sīpoliem un fetas sieru. Ātri pagtavojama, jo izmantoju BEZRAUGA mīklu (var izmantot arī rauga mīklu vai mīklas maisījumu pēc savām vēlmēm).

Sastāvdaļas:

Mīklas pamatnei

400 g miltu (var izmantot 00 tipa vai parastos)
1/2 TK sāls
1/2 TK cukura
240 ml silta ūdens
1 ĒK olīveļļas

Virskārtai

Gailenes
1 sīpols
2 ķiploku daiviņas
Sviests cepšanai
Tomātu mērce
Mozarella rīvētais siers
Fetas siers (vai kāds cits mīkstais siers pēc izvēles)
Garšvielas
Var izmantot oregano jeb raudeni, svaigas bazilika vai pētersīļa lapiņas

Pagatavošana:

1. Bļodā liek miltus ar sāli, vidū atstājot nelielu bedrīti. Pašā vidū lej silto ūdeni, tad samaisa visu kopā. Brīdī, kad pica sāk veidoties vienā masā, pievieno olīveļļu.
2. Uz virsmas, kur uzbērti nedaudz milti, izveido mīklas bumbu (nepārcenties, to var izdarīt 1-2 minūšu laikā). Sadali mīklu divās daļās, lai izdotos 2 lielākas picas, vai sadali 4 daļās, lai katram sanāk sava nelielā pica. 3. Izrullē mīklu plānu līdz kādiem 3 mm. 4. Pannā sviestā apcep sīpolu, smalkāk sagrieztas gailenes un iespiež 2 ķiploku daiviņas, nedaudz sāls un pipari. 5. Uzkarsē krāsni uz 220 grādiem. Uz cepeškrāsns pannas liek cepamo papīru, pārkaisa ar miltiem, liek virsū izrullēto mīklas pamatni. Tad liek virsū tomātu mērci, apceptās gailenes ar sīpoliem, sadrupina fetas sieru un visu pārber ar mozzarella sieru, uzber garšvielas. 6. Picu cep 220 grādos aptuveni 10-15 minūtes vai kamēr pica ir apbrūnējusi. Kad gatavs, dekorē ar svaigām pētersīļa vai bazilika lapiņām.

Kā garšoja? Padalies ar mums! <3

Atpakaļ uz blogu

Padalies komentāros