RECEPTE // Franču sīpolzupa

RECEPTE // Franču sīpolzupa

Franču sīpolzupa, Recepšu kolekcionārs, Recepšu grāmata

 

Šo zupu vēlējos pagatavot jau sen un prieks, ka beidzot tas izdevās! Sātīga, sildoša un garda! Kā arī tiek pierakstīta zupu sadaļā Recepšu kolekcionāra grāmatā.

Sastāvdaļas:

1 kg sīpolu (balto)

60 g sviesta

1 l  liellopa buljona (var liet nedaudz vairāk, ja zupu vēlas šķidrāku)

1 ĒK cukura

1 ĒK miltu

1 glāze sausā baltvīna

sāls, pipari pēc garšas

Bagete (vai cita baltmaize)

3 ķiploka daiviņas

200 g Čedara siers (var izmantot arī citu)

Olīveļļa

Timiāns vai svaigs pētersīlis dekorēšanai

 

Pagatavošana:

1. Sīpolus sagriež plānos pusgredzenos. Dziļā pannā vai katlā izkausē sviestu un liek cepties sīpolus. Pārkaisa ar sāli, pipariem, sasmalcinātām 2 ķiploku daiviņām un cukuru. Cep uz lēnas uguns ar vāku ap 30 minūtēm. Ik pa brīdim apmaisa, lai nepiedeg.

2. Tikmēr uzkarsē buljonu.

3. Pannā pie sīpoliem pielej baltvīnu un sautē vēl pāris minūtes. Tad pārkaisa ar 1 ĒK miltu un sautē vēl 2-3 minūtes. 

4. Sīpolu masu pievieno buljonam, turpina sautēt 20-30 minūtes.

5. Zupu lej karstumizturīgās bļodiņās, pa virsu kārto apgrauzdētas bagetes šķēles un pārkaisa ar sarīvētu sieru.

6. Bļodiņas liek 200 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī un cep grila režīmā, līdz siers ir izkusis.

7. Pasniedz ar timiānu vai svaigu pētersīli.

BAGETE: sagriež šķēlītēs, apsmērē nedaudz ar olīveļļu un ierīvē ķiploku, liek nedaudz apgrauzdēties uz pannas. 

 

Lai silti un garšīgi!

 

Franču sīpolzupa, french onion soup, recepšu kolekcionārs, recepšu grāmata

Atpakaļ uz blogu

Padalies komentāros