RECEPTE // Buratta salāti ar garnelēm

RECEPTE // Buratta salāti ar garnelēm

RECEPTE // Buratta salāti ar garnelēm 


Čau, pavasari! Vairāk svaiguma, dārzeņu, viegluma un krāsas. Tev noteikti jāizmēģina šī buratta salātu recepte ar garnelēm un sparģeļiem, ko vari pielāgot savās variācijās.
Sastāvdaļas: Garneles, salātlapas pēc izvēles, buratta siers, dārzeņi (izvēlējos sparģeļus, tomātus, sarkano sīpolu), garšvielas (nedauduz sāls, pipari, rozmarīns, timiāns vai pētersīļi), olīveļļa, pavisam nedaudz sviests, citronu sula, ķiploks. Kā mērcīti var likt pesto, balsamico. 

Pagatavošana:  
1. Pannā apcep garneles olīveļļā, cep aptuveni 2 min no katras puses, ja iegādājas jau vārītās un sasaldētās garneles. Pie beigām pievieno nedaudz sviestu, garšvielas - sāli, piparus, rozmarīnu, timiānu vai pētersīli. 
2. Sparģeļiem atdala cieto kāta daļu un vāra karstā ūdenī vidēji 3-5 min. Spargeļiem jābūt mīkstiem, bet arī nedaudz kraukšķīgiem. Pēc tam var noskalot aukstā ūdenī pirms tos pievienojam salātiem. 
3. Traukā kārto salātus - zaļumus, dārzeņus, liek klāt sparģeļus, buratta sieru, garneles. Pārlej ar mērcīti - pesto, balsamico vai vienkārši olīveļļu ar citronu sulu un citronpipariem.

Izmēģini un padalies, kā garšoja.
Lai pavasaris iedvesmo jaunām receptēm!
 

Atpakaļ uz blogu

Padalies komentāros