Lai laiski pavadīts svētdienas rīts ar siltu, kūpošu kafijas krūzi, ceptas banānu un auzu pārslu putras pielietu smaržu un nesteidzīgām sarunām par puteni aiz loga. Recepte gardam svētdienas rītam!
Sastāvdaļas
120 g auzu pārslas
1-2 banāni
250 m piena
30 g kokosriekstu skaidiņas
1/2 TK kanēļa
1 TK vaniļas cukura
šķipsniņa sāls
sviests vai eļļa pannas ietaukošanai
ap 30 g kokosriekstu skaidiņu sacepuma augšpusei
Pagatavošana
1. Bļodā liek vienu nomizoto banānu, pievieno kanēli, kokosriekstu skaidiņas, vaniļu, sāli. Ar dakšiņu banānu samīca un sajauc ar pārējām sastāvdaļām. Tad pievieno auzu pārslas, pienu un visu kārtīgi samaisa.
2. Pagatavoto maisījumu liek cepamtraukā, kas iepriekš pamatīgi ieziests ar eļļu vai sviestu. Receptē izmantota 20x20 cm panna.
3. Atlikušos banānus sagriež ripiņās, tās izkārto virs auzu pārslu maisījuma, tad pārber ar brūno cukuru un augšpusē pārber ar kokosriekstu skaidiņām.
4. Pannu liek 190 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī cepties uz 45-50 minūtēm. Pasniedz ar ievārījumu, medu vai karameļu mērci.
Paldies par recepti @naskoties_zane!
Kāda būs Tava pirmā recepte marta recepšu izaicinājumā? Gaidīsim recepti epastā vai publicē to Instagram, atzīmējot mūs ierakstā. Lai top jaunām garšām bagāts marts!