RECEPTE // Ātrais sparģeļu pīrāgs

RECEPTE // Ātrais sparģeļu pīrāgs

RECEPTE // Ātrais sparģeļu pīrāgs 

 

Priecājos, kad redzu veikalu plauktos jaunos sparģeļus, jo ir tik daudz gardu un veselīgu recepšu, ko izmēģināt. Šoreiz tapa ātrais sparģeļu pīrāgs, ko pēc tam papildināju ar prošutto un fetas sieru (ja gribas minimālistiski, tad var apstāties pie vienkārši sparģeļiem). 

Sastāvdaļas:
- Sparģeļi 
- Puravs
- Nedaudz prošutto
- Kārtainā mīkla 400 g
- 4 olas
- 300 g biezpiens (lai ir graudains)
- ap 100 ml saldais krējums (izmantoju 10%, bet drošvien var likt arī ņiprāku)
- Rīvēts siers
- Fetas siers garnējumam
- Sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles


Pagatavošana:
1. Cepamformā klāj cepamo papīru un liek iekšā iepriekš istabas temperatūrā (1 h) atlaidinātu un izrullētu kārtaino mīklu. Izlīdzina maliņas, pamatni sadursta nedaudz ar dakšu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 5 minūtēm 200 grādos.
2. Tikmēr gatavo pildījumu. Bļodā sakuļ 4 olas ar garšvielām, pievieno biezpienu, saldo krējumu un visu samaisa. 
3. Uz mīklas kārto sparģeļus mazākos gabaliņos (pirms tam atdalām kāta cieto daļu, izmantojam augšdaļu), sagrieztu puravu ripiņās, nelielus prošutto gabaliņus (var pievienot citus dārzeņus pēc izvēles). Pārlej pāri biezpiena masu un virspusē liek atlikušos sparģeļus. Cep 30-40 min 200 grādos. Kad pagājušas pirmās 15 minūtes, var izņemt ārā un pārkaisīt ar cieto sieru, tad turpina cept. Beigās pārkaisa ar fetas sieru, prošutto un pipariem, pēc tam vēl var atstāt izslēgtā, bet siltā krāsnī, lai fetas siers vēl nedaudz pakūst.


Lai izdodas gardi un lai ienāk pavasara iedvesmas arī Tavā virtuvē!
Sintija
Atpakaļ uz blogu

Padalies komentāros