Sastāvdaļas:
400 g miltu (ideāli, ja atrodas 00 tipa, bet derēs arī parastie)
1/2 TK sāls
1/2 TK cukura
silts ūdens 240 ml
Olīveļļa 1 ĒK
Sieri pēc izvēles
Oregano pēc izvēles
Svaigas bumbiera šķēlītes pēc izvēles
Picas pagatavošana:
1. Bļodā liek miltus ar sāli, vidū atstājot nelielu bedrīti. Pašā vidū lej silto ūdeni, tad samaisa visu kopā. Brīdī, kad pica sāk veidoties vienā masā, pievieno olīveļļu.
2. Uz virsmas, kur uzbērti nedaudz milti, izveido mīklas bumbu (nepārcenties, to var izdarīt 1-2 minūšu laikā). Sadali mīklu divās daļās, lai izdotos 2 lielākas picas, vai sadali 4 daļās, lai katram sanāk sava nelielā pica.
3. Izrullē mīklu plānu līdz kādiem 3 mm.
4. Uzkarsē krāsni kopā ar cepešpannām uz aptuveni 220 grādiem. Uz cepešpannas izklāj cepampapīru un pārkaisi pāri miltus. Tad uzmanīgi liec virsū izrullēto picas pamatni. Pa virsu klāj tomātu mērci/pastu un pāri ber izvēlētos sierus, kas labi kūst (mēs izvēlamies mozzarella, parmezānu, kazas sieru un zilo sieru garšai). Ar četru sieru picu labi iet kopā bumbieris. Vari salikt pa virsu plānas bumbieru šķēlītes. Pāri var pārbērt nedaudz oregano garšvielas.
5. Cep 10-15 minūtes vai līdz redzi, kad pica ir zeltaini apcepusies.
TIPS! Milti - kad liec mērkrūzē vajadzīgo daudzumu, izmanto karoti, lai milti pārāk nesablīvētos. Pāri palikušo mīklu, ja tāda ir, var droši sasaldēt citām reizēm.