RECEPTE // Ābolu plātsmaize ar drumstalām

RECEPTE // Ābolu plātsmaize ar drumstalām

Zini, kas mums ir vajadzīgs šajās dienas? Miers, gaišas domas un gabaliņš GARDAS ĀBOLU PLĀTSMAIZES, kas ļaus sajust bērnības garšu un siltumu. Receptes ir daudz un dažādas, šoreiz izvēlējāmies ātri pagatavojamu ābolu plātsmaizes recepti (pagatavošana 20 minūtēs) no tādiem produktiem, kas noteikti jau būs atrodami arī Tavā virtuvē. Sasildies un izgaršo mieru un rudeni! 

 

RECEPTE // Ābolu plātsmaize ar drumstalām

 

Sastāvdaļas:
▫️Milti 225 g
▫️Cukurs 130 g
▫️Kefīrs 300 ml
▫️Olas 2 gb
▫️Cepamais pulveris 1 tējk
▫️3-4 āboli
▫️Vaniļas cukurs 6 tējk
▫️Kanēlis 2 tējk
▫️Skābais krējums 25% 200 g
▫️Sviests 50 g

 

Mīklas pagatavošana:
1. Sajauc 135g miltus ar 100g cukuru, kefīru, 1 olu un cepamo pulveri.
2. Izvēlētajā formā, ja nepieciešams ieklāj cepampapīru un ielej pagatavoto mīklu. Mīkla sanāks pašķidra, lejama.

 

Āboli: Nomizo un sagriež nelielos gabaliņos ābolus. Tos pārkaisa ar 3 tējkarotēm vaniļas cukuru un 1 tējkaroti kanēli, samaisa un ber virsū uz kefīra mīklas.

 

Krējuma virskārta: Krējumu, 1 tējkaroti kanēli, 3 tējkarotes vaniļas cukuru un 1 olu sajauc kopā un lej pāri āboliem.

 

Drumstalas: Sajauc atlikušos miltus ar atlikušo cukuru un pievieno aukstu, gabaliņos sagrieztu sviestu, to visu drupina ar pirkstiem līdz izveidojas drupačiņas.
Ber pāri krējuma masai.

 

Cep 180 grādos aptuveni 50 minūtes. Cepšanas ilgums var variēt atkarībā no formas izmēra un dziļuma. Gatavību var skatīties pēc drumstalu apbrūnēšanas.

 

Lai labi garšo! 
Recepte iedvesmai no namm.lv

 

Foto: Recepšu kolekcionārs

ābolu plātsmaize

Atpakaļ uz blogu

Padalies komentāros