Kā mēs nodosim mantojumā Instagram receptes?

Kā mēs nodosim mantojumā Instagram receptes?

Recepšu kolekcionāra stāsts sākās ar saņemto dāvanu no mammas - viņas veidoto recepšu kladīti brūnos vākos, ko viņa sāka likt kopā jau manā bērnībā. Tā glabāja avīžu izgriezumus, mammas rokrakstā pierakstītas receptes un visam pa vidu manus bērnības zīmējumus.

Toreiz mammai šī recepšu klade bija vienkārši praktisks rīks virtuvē, bet šodien - man tā ir īsta ģimenes vērtība, ko īpaši glabāju un ar kuru arī sākās Recepšu kolekcionāra stāsts.

 

Recepšu kolekcionārs, recepšu grāmata

 

Es bieži sev uzdodu jautājumu, vai recepšu kolekcionēšanas tradīcija izzūd? Savā ziņā jā, jo līdz ar digitālo pasauli, viss notiek ātrāk un šķietami vieglāk, arī recepšu saglabāšana. Taču - kā mēs nodosim mantojumā saviem bērniem Instagram un Pinterest receptes? Vai interneta ierakstus? Čaklie pierakstītāji tās var pārrakstīt vai izprintēt, taču visbiežāk tas tā arī paliek dzīvot un pazust digitālā vidē.

Savukārt mantotās receptes no bērnības mēs paturam prātā, atceramies un visbiežāk gatavojam pēc sajūtām. Taču, kad mūsu bērni nākotnē vēlēsies pagatavot tieši tā, kā mēs to darām šodien, tas visticamāk nebūs iespējams, jo recepte toreiz palika nepierakstīta

 

Recepšu kolekcionārs, recepšu grāmata

 

Savā ziņā caur Recepšu kolekcionāra grāmatu es jūtu misijas sajūtu - dot iespēju Tev saglabāt savas ģimenes īpašās receptes kā vērtību, ko nodot mantojumā nākamajām paaudzēm. Es ticu, ka tā ir tradīcija, kas neizzudīs. Taču viss ir mūsu pašu rokās! 

Lai palīdzētu Tev ērtā un strukturētā veidā sakārtot Tavas ģimenes TOP receptes, esmu izveidojusi Recepšu kolekcionāra grāmatu. Tā pieejama divos dizainus, izvēlies to, kas sirdij tuvāks. 

Lai top Tavi unikālie virtuves stāsti ar garšām un atmiņām, par ko Tavi bērni nākotnē pateiks paldies!

foto: Līga nakts

Recepšu kolekcionārs, recepšu grāmata

Atpakaļ uz blogu

Padalies komentāros