RECEPTE // Gardie šokolādes cepumi

RECEPTE // Gardie šokolādes cepumi

Gatavot kopā ar bērniem vienmēr ir vērtīgi pavadīts laiks. Šoreiz ļāvu Miķelim atvērt recepšu grāmatu un izvēlēties recepti, ko šodien gatavosim kopā, un te nu tā ir. Mīksti, šokolādīgi un nu jau Miķeļa mīļākie cepumi.  Izmēģini un padalies, kā Tev sanāca. Mums garšoja ļoti!

RECEPTE // Gardie šokolādes cepumi 

Sastāvdaļas:
300 g šokolāde
150 g cukura
100 g brūnā cukura
100 g kviešu miltu
100 g sviesta
3 olas
30 g kakao pulvera
1 tk vaniļas ekstrakta
1/2 tk cepamā pulvera
Šķipsniņa sāls

 

Pagatavošana
1. Karstā ūdens peldē izkausē sviestu un šokolādes gabaliņus, nedaudz atdzesē.
2. Bļodā iesit olas, pievieno abu veidu cukurus un vaniļas ekstraktu, ar mikseri kuļ apmēram 4 min, līdz izveidojas gaiša un gaisīga masa.
3. Trešajā bļodā sajauc miltus, kakao pulveri, sāli un cepamo pulveri.
4. Visas cepumu sastāvdaļas secīgi sajauc vienā masā - izkausēto šokolādi un sviestu iemaisa olu masā, tad pievieno sausās sastāvdaļas. Cepumu mīklu atdzesē ledusskapī 30 min, līdz tā ir pavisam sastingusi (man sanāca ilgāk paturēt).
5. Veido cepumu bumbiņas un liek pamīšus uz cepamās pannas. Tikmēr pārējo mīklu atkal tur ledusskapī līdz nākamajai pannai.
6. Cepamo pannu liek lūdz 175 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cepumus gatavo apmēram 12 min vai līdz tie ir uzpūtušies, nedaudz saplaisājuši un šķiet, ka vēl kārtīgi nav izcepušies.
7. No krāsns izņemti cepumi pēc brīža saplaks, tā tam jābūt.

 

Lai virtuve smaržo pēc šokolādes un pieskan ar smiekliem un sirsnību! 
Paldies par receptes iedvesmu no Zanes Grēviņas grāmatas.

 

Foto: Recepšu kolekcionārs, Sintija Mikanovska-Mikalovska

Atpakaļ uz blogu

Padalies komentāros