RECEPTE // Riekstiņi ar iebiezināto krēmu

RECEPTE // Riekstiņi ar iebiezināto krēmu

Riekstiņi ar iebiezināto krēmu
Šodien svinam Latvijas 105. dzimšanas dienu un šodien domāju gan par mūsdienu Latviju, gan to, kāda tā bija manā bērnībā. Es piedzimu 1992. gadā, kā mana mamma saka - brīvā Latvijā, taču joprojām tas ir bijis satraukumu pilns laiks, jo viss bija trausls, tikko sajusts un visai neparedzams. Mazliet tā sajūta ienāk arī mūsdienu Latvijā, jo neviens nezina, kā būs. Tieši tāpēc es svinu šodienu, svinu brīvības sajūtu un novērtēju to, kas mums ir dots. 
Šodien svinu ar savu bērnības garšu - riekstiņiem ar iebiezināto krēmu. Padalies, kura ir Tava Latvijas garša, ar ko tu vēlētos šo dienu nosvinēt?
Riekstiņi ar iebiezināto krēmu
Sastāvdaļas:
kviešu milti 300 g
cukurs 80 g
sviests ap 160 g istabas temperatūrā
vaniļas cukurs 1 TK
cepamais pulveris 1/2 TK
šķipsna sāls
ola 1
vārīts iebiezinātais krēms 1 bundžiņa
Pagatavošana:
1. Bļodā ber visas sausās sastāvdaļas un samaisa. Pievieno sviesta kubiciņus un sāk ar rokām visu mīcīt vienā masā. Tad pievieno 1 olu un turpina visu mīcīt, līdz veido apaļu bumbu. Ja mīkla vēl ir pārāk lipīga, pievieno miltus.
2. Mīklas masu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
3. Ņem riekstiņu formas un liek iekšā mazu mīklas bumbiņu, ko izlīdzini līdz formiņas malām vienmērīgi plānā kārtā. Cep 180* 15 minūtes. 
4. Riekstiņus nedaudz atdzesē un izņem no formiņām. Kad pilnībā atdzisis, piepilda ar iebiezināto krēmu.
Par mūsu Latviju, mūsu brīnišķīgajām garšām un receptēm, kas par mums stāstīs vēl daudz gadus uz priekšu! 
Riekstiņi ar iebiezināto krēmu
Atpakaļ uz blogu

Padalies komentāros