RECEPTE // Debešķīgi krēmīgā tumšās šokolādes tarte

RECEPTE // Debešķīgi krēmīgā tumšās šokolādes tarte

Dalāmies ar gardu recepti no recepšu autores Laines Zemmeres, kas iesāk recepšu grāmatas sadaļu "kūkas un tortes". Gatavota bez glutēna, tikai no augu valsts izejvielām. To pagatavot ir pavisam vienkārši un garšos visiem. Pēc tam padalies ar mums, kā Tev sanāca.

 

Pamatnei nepieciešams:
· 300 g mandeļu (derēs arī citi rieksti)
· apmēram 400g mīkstu dateļu
· kārtīga šķipsna sāls
Šokolādes krēmam nepieciešams:
· kokosriekstu piena biezā daļa no 2x 400ml bundžām (atstāj kokosa piena bundžas uz nakti ledusskapī, nākamajā dienā redzēsi biezu, baltu krēma kārtu bundžas virspusē - izmanto tikai šo biezo daļu, bet pāri palikušo kokosa ūdeni vari pievienot putrām vai smūtijiem)
· 80g kausētas, auksti spiestas kokosriekstu eļļas (der arī rafinēta)
· 60g labas kvalitātes kakao pulvera
· 200g mīkstu dateļu
· šķipsniņa sāls

 

Pagatavošana:
1. Sāc ar pamatnes pagatavošanu – iezied 22 cm tartes formas pamatni ar kokosriekstu eļļu. Kombainā liec mandeles un sāli. Blendē un pakāpeniski pievieno dateles, līdz iegūsti masu, kas līp un turas kopā, kad to saspiež starp pirkstiem.
2.Liec pamatnes masu tartes formā un ar pirkstiem to izlīdzini. Liec saldētavā atpūsties, kamēr pagatavo šokolādes krēmu.
3.Virtuves kombainā (pēc pamatnes pagatavošanas to mazgāt nav nepieciešams) liec kokosriekstu piena biezo daļu, dateles un sāli. Blendē, līdz iegūsti vienmērīgu masu. Tad pievieno kakao pulveri un kokosriekstu eļļu, turpini blendēt līdz iegūsti tumši brūnu šokolādes krēmu.
4.Pildi tartes pamatni ar šokolādes krēmu, izlīdzini, dekorē ar ogām vai jebko citu, kas iet pie sirds! Lai tarte sacietētu, atstāj to uz nakti vai vismaz 4h ledduskapī. 

 

Lai labi garšo! 

 

Foto: Laine Zemmere

Atpakaļ uz blogu

Padalies komentāros