RECEPTE // Cepumu mājiņas kā bērnībā

RECEPTE // Cepumu mājiņas kā bērnībā

Recepšu kolekcionārs, biezpienu mājiņa, cepumu mājiņa, recepte, bērnības garša
Šī ir viena no tām receptēm, kurā satiekas paaudzes. Gan kopīgā gatavošanā, gan atmiņu stāstos par bērnības garšām. Mazliet piņķerīgs darbiņš, taču ar katru nākamo mājiņu izdosies arvien labāk. Bērnības recepte, ko vēlos nodot mantojumā arī savam dēlam Miķelim. Izmēģiniet arī jūs!
Sastāvdaļas
2 paciņas selgas vai citus kvadrāta formas cepumus (ap 360 g) - lai sanāktu 10 mājiņas, Tev vajadzēs vismaz 30 cepumu (noteikti ierēķini arī kādu rezervei).
360 g biezpiena (ņēmu 5%, galvenais, lai ir mīksts un nav tik graudains)
250 ml saldā krējuma
50 g cukura
1 TK Vaniļas cukura
Marmelāde
Tumšā šokolāde
Citi kraukšķi, ja vēlas ko citu likt biezpiena masā
Pagatavošana
Gatavo biezpiena masu - lielākā bļodā liek biezpienu, pievieno saldo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru. Visu saputo kopā. Tad sagriež marmelādes gabaliņus vai ņem kādus citus gardumus un pievieno biezpiena masai. Tad ņem rokās 2 cepumus, kārto tos kopā un vidū liek biezpiena masu. Tad pievieno trešo mājas cepumu maliņu, liek kopā, aizpilda tukšās vietas un kārto uz šķīvja. Kad mājiņas sataisītas, izkausē šokolāde un lej pāri mājiņām. Dekorē ar ko vien sirds kāro. Es izmantoju Nutriboom kaltētās avenes.
Lai top garšīgas atmiņas!
Recepšu kolekcionārs, biezpiena mājiņas, cepumu mājiņas, bērnības garša, recepte
Atpakaļ uz blogu

Padalies komentāros